nov 302009
 

El Parlament de l’Estat està debatent la reforma de la Llei d’Estrangeria que incorpora moltes qüestions que són un retrocés pel que fa als drets humans però m’agradaria destacar un que podria impedir que les persones immigrades sense papers puguin empadronar-se a les ciutats on viuen.

Aquest fet, el de la inscripció al padró, impediria a les persones immigrades i a les seves famílies accedir a alguns serveis bàsics que cobreixen drets essencials de les persones, com ara la sanitat, l’habitatge o l’educació.


No obstant la setmana passada vam tenir una bona notícia es va aprovar en el Congrés dels Diputats l’esmena núm. 719 en el procés de discussió del projecte de Modificació de la Llei d’Estrangeria que havien presentat ICV, ERC, PNV i PSOE.

Amb aquesta esmena aprovada es soluciona el nucli fort de refús a l’accés del padró a les persones immigrades i de la Llei d’Estrangeria, doncs la modificació d’una simple paraula “resident” per la de ”domicili habitual”, permet jurídicament donar entrada a les persones en situació irregular.

El Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Sant Boi havia presentat una moció que reclamava aquesta esmena núm. 719 ja aprovada al Congrés i que ara hem canviat per demanar que es mantingui al seu tràmit al Senat.

Sembla que el sentit comú ha imperat en aquest cas, encara que durant el Ple vam tenir l’ocasió de sentir un discurs de caire xenòfob per part del portaveu del Grup del PP. Com podia ser d’una altra forma va sortir lo “millor” que tenia dins, ja us passaré la seva transcripció perquè valdrà la pena.

 Leave a Reply

(required)

(required)

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>